Over Woody Wood Pellets

 

 

Woody wood pellets is uitgegroeid tot een heuse spin-off van een onderzoekslabo dat verschillende soorten houtpellets met elkaar begon te mengen op basis van simpele wetenschappelijke ideeën. Ondertussen is Woody wood pellets een van de meest innovatieve producenten van houtpellets en wenst het de markt van de kwalitatieve, betaalbare pellets te bespelen.

(Hemi)-Cellulose & Lignine ? Wablieft ?!

 

De goede eigenschappen zoeken tussen verschillende soorten hout op basis van chemische samenstellingen, daar is Woody wood pellets mee begonnen.

 

Droog hout is voornamelijk opgebouwd uit de volgende stoffen (in % van het drooggewicht) :

 

  • cellulose 40 - 50%
  • lignine: 16 - 25% bij loofhout | 23 - 33% bij naaldhout
  • hemi-cellulose: 20 - 30% bij loofhout | 15 - 20% bij naaldhout
  • inhoudsstoffen 5 - 30%
  • mineralen 0,1 - 3%

 

 

De structuur van hout wordt gevormd door de vezelvormige structuur van de cellulose, waarbij de lignine het natuurlijke bindmiddel vormt. Het komt erop neer dat de sterkte van het hout tot stand komt door de treksterkte van de cellulose enerzijds en de druksterkte van de lignine anderzijds. Het principe van gewapend beton komt op hetzelfde neer (staal = cellulose, beton = lignine) .Deze moleculen, cellulose en lignine spelen een belangrijke rol bij het produceren van pellets. Pellets worden geproduceerd door onder druk het materiaal door de gaten van de matrijzen te duwen, ze daar een tijd te houden en ze dan uitduwen als cilindervormige pellets die afgesneden worden door een mes. Door het materiaal door de gaten te duwen stijgt de druk en de wrijving waardoor de houtvezels warm worden. Hierdoor wordt het materiaal zacht en wordt de lignine, dat dient als bindmiddel in de pellets, zacht.

 

Als de pellets de pers verlaten hebben ze een temperatuur van circa 90°-120°, zijn ze zacht en geven ze vocht af. De pellets dienen luchtgekoeld te worden waardoor het lignine hard wordt en het de pellet sterk maakt. Voorts zal de koeling er ook voor zorgen dat er nagenoeg geen stof bij de pellets terecht komt. Verder is het zo dat de stabiliteit en sterkte van de pellets stijgt bij een hogere vochtdigheidsgraad tot op het moment er een maximum wordt bereikt, indien de vochtigheidsgraad verder stijgt zal de stabiliteit afnemen, het principe een trekdiagram van staal komt op hetzelfde neer. Anderzijds is de vochtigsheidsgraad omgekeerd evenredig met de energiewaarden van een pellet, waardoor deze ook niet te hoog mag worden anders zal deze geen warmte afgeven. Het is dus ongelofelijk belangrijk om de juiste en optimale vochtigheidsgraad te vinden zodat een optimale verhouding tussen maximale strerkte en stabiliteit en warmte-afgift van de pellet word bekomen.